Select Page

Echipamente pentru Asociația Salvamont Salvaspeo Vlădeasa Cluj

Echipamente pentru Asociația Salvamont Salvaspeo Vlădeasa Cluj
Acest proiect este finantat prin masura M6B3 – RURALUL SANATOS.
Bugetul proiectului: 100% nerambursabil, fara confinantare
TOTAL PROIECT = 237.763 euro, din care valoare eligibila, nerambursabila 199.956 euro. Diferenta reprezinta valoare neeligibila, care este tva-ul ,care se recupereaza.
Prin proiectul de față se propune achiziția de echipamente pentru desfasurarea activitățile de salvare montană desfășurate de Asociația  Salvamont Salvaspeo Vladeasa Cluj.
În prezent, Asociația dispune de 3 baze de salvare în teritoriu:
– Baza de salvare Doda Pilii
– Baza de salvare Vlădeasa
– Baza de salvare Beliș.
Prin intermediul proiectului de față se propune dotarea celor 3 baze de salvare, cu echipamente necesare desfășurării activității salvatorilor montani. Interventiile acestora sunt actiuni foarte complexe din punct de vedere tehnic si logistic. Pentru a transporta in siguranta accidentatul in zone abrupte este nevoie de sute de metri de corzi, de zeci de carabiniere si de dispozitive specifice. Pentru a putea comunica pe vai izolate, in zone fara acoperire GSM este nevoie de statii emisie receptie puternice, iar pentru a putea ajunge repede la victime este nevoie de mijloace de transport performante, adaptate terenului accidentat precum oautospeciala de interventie, un snowmobil utilitar si un UTV utilitari.
Din pacate, fondurile alocate salvarii montane de catre Consiliile Locale nu au crescut o data cu dezvoltarea turismului si cresterea numarului de vizitatori. Din acest motiv, in prezent, Asociatia Salvamont Salvaspeo Vladeasa Cluj prezinta deficiente importante in ceea ce priveste dotarea din punct de vedere tehnic si logistic. Obiectivele proiectului de fata se incadreaza in categoria ”investitiilor in crearea imbunatatirea sau extinderea serviciilor locale de baza destinate populatiei rurale”.

This slideshow requires JavaScript.

Skills

Posted on

August 22, 2019

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − seven =

BulgarianCzechDutchEnglishFinnishFrenchGermanHungarianItalianPortugueseRomanianSpanish