CURS PATISER

1200 RON

Data incepere: 15 martie

Locuri disponibile: 14

 

Acest curs vă introduce în lumea produselor de patiserie: prăjituri, diverse tipuri de aluat şi alte produse de cofetărie.

Obiectivul acestui curs este să dobândiţi competenţele necesare pentru pregătirea unor produse delicioase de patiserie şi cofetărie, să realizaţi decoraţiuni precise şi delicate, să aprofundaţi tehnici de prezentare, să ambalaţi estetic şi să pregătiţi produsele pentru comercializare, să depozitaţi produsele corepunzător, să exploataţi corespunzător echipamentele pentru copt şi răcit, să efectuaţi aprovizionarea cu materii prime şi produse alimentare, manipularea, conservarea şi depozitarea materialelor şi produselor alimentare.

Acest program este conceput pentru a satisface nevoile cursanților care doresc să atingă o bază largă și aprofundată în arta cofetăriei și patiseriei.

Este un curs ideal pentru toți cei care doresc să se formeze sau recalifice în meseria de patiser:

  • amatori și pasionați care doresc o reorientare în carieră;

Curs nivel începător

Minim 8-10 clase (învăţământ obligatoriu);

Experienţa sau cunoştinţele în domeniu nu sunt necesare.

Durata total curs (teorie si practica): 18 saptamani

Durată teorie: 6 saptamani, după amiază (luni-vineri)

Cursurile teoretice se desfăşoara în sala de curs de la sediul Asociatiei GAL Napoca Porolissum-Gilau, Str Principala, Nr 55A;

Programa de pregătire adaptată cerinţelor actuale;

Teoria este însoţită de suport de curs, reţete şi alte materiale educaţionale.

 

PRACTICA:

Programa de pregătire practică este distribuită în 2 module:

Aplicaţii practice în laboratorul unitatii (la sediul GAL), utilat si dotat la standarde inalte: materiile prime şi auxiliare pentru demonstraţia maestrului patiser sunt asigurate de şcoală. Modulul se finalizează cu caiet de lucru în bucătărie.

Practica în producţie:  este asigurată în locaţii cu laboratoare utilate şi dotate la cele mai înalte standarde.

 

DURATA PRACTICII:

12 saptamani, în funcţie de disponibilitatea cursantului şi programul convenit cu partenerul de practică:

Full-time:  6-8 ore/zi

Part-time: 4 ore/zi dimineaţa sau seara în fiecare zi

Part-time: 4 ore/zi de 2-3 ori pe săptămână + weekend.

Modulul se finalizează cu caiet de practică – care cuprinde fişele tehnologice ale preparatelor executate.

 

LOCATII PRACTICA

Printre locațiile de practică se numără:

Cofetaria Pralina

Cofetaria Nicola

Lemnul Verde

Auchan

 

Diplomă

În urma finalizării cursurilor veți obţine DIPLOMA DE CALIFICARE -PATISER – NIVEL 2, recunoscută de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecției Sociale şi de Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice, însoțită de suplimentul descriptiv, ce vă confirmă competențele dobândite cu recunoaştere naţională.

Diplomele sunt recunoscute pe teritoriul Uniunii Europene.

 

Procedura de înscriere

Pasul 1: Rezervă online locul dorit pentru acest curs sau contactează-ne telefonic

Pasul 2: Confirmă plata taxei de inscriere in valoare de 100 RON din taxa de școlarizare (se va scadea din totalul taxei de inscriere) și contravaloarea echipamentului/uniformă.

Pasul 3: Depune dosarul de înscriere prin email, poștă sau personal la sediul asociatiei.

 

Dosarul de înscriere conține:

Formular de înscriere și contract de formare profesională;

1 fotografie tip pașaport;

Copie CI/BI;

Copie certificat de naştere;

Copie certificat de căsătorie (dacă este cazul);

Copia ultimului act de studii;

Adeverinţă medicală (cu specificaţia clinic sănătos);

Copie dovada plată taxa inscriere + contravaloare uniforma;

Dosar cu şină.

 

 

Costuri:

Taxa de școlarizare – 1200 RON

Uniforma*: 150 RON – se achita la inscrierea in curs. *

Taxa examen ANC: 45 EUR (se achită înainte de susținerea examenului final).

 

Taxa de școlarizare include:

Modul teoretic + aplicații practice în laboratorul școlii

Suportul de curs

Rețetele executate în cadrul atelierelor practice;

Materia prima de calitate folosită de cursanți la atelierele practice;

Repartizarea în practică și monitorizarea stagiului de practică.

*Uniforma: in zile prestabilite, cat si in timpul stagiului de practică, cursantii se vor prezenta in uniforma, constand din tunica, șort și bonetă.

 

Modalități și opțiuni de plată:

Integral la înscriere: în acest caz beneficiați de 5% reducere

3 rate egale

Plata se poate face prin:

Depunere numerar la casieriile Banca Transilvania în contul RO12BTRL06601205B4691201;

Transfer bancar;

Confirmarea înscrierii se face după validarea dosarului de înscriere și plata contravaloare uniforma (în funcție de opțiunea de plată aleasă).

 

BulgarianCzechDutchEnglishFinnishFrenchGermanHungarianItalianPortugueseRomanianSpanish